Премиерът не каза някои неща, да не кажа, че бе

...
Премиерът не каза някои неща, да не кажа, че бе
Коментари Харесай

Г. Благоев: Нарушиха Божа заповед за заплатите на свещениците

Премиерът не сподели някои неща, да не кажа, че бе нарушена Божата заповед ”Не неистини! ” Ако влезе законът за вероизповеданията и се дадат парите на БПЦ, няма законово съображение един митрополит да даде заплати като учителските, а министър председателят споделя, че се изравняват. Свещеници също са обезпокоени, тъй като парите няма да стигнат до редовите свещеници.
Това съобщи в ЕвроДикоф по телевизия Евроком журналистът-експерт Горан Благоев.

Какво вършим с бедните свещеници в бедните енории. Митрополитът няма законово съображение, парите да се изравнят. До възнаграждението на учителите, не значи равнене, изясни той.

Каква е тази дискриминация против останалите вероизповедания? Защо би трябвало да имаме привилегии единствено за православана черква и мюсюлманството? Ако две трети от българите се заявят като християни, а не като православни, къде отиват парите?

Този закон ухажва най-голямото вероиозповедание и второто по бройка. Какво от това, че църквата ще получи пари от страната. Дали църквата ще се отвори към обществото, дали ще има сиропиталища, дали ще има църквата неделни учебни заведения? Тези учебни заведения се броят на пръстите на ръката, уточни журналистът.

Още няма указател на парцелите на църквата. От тия парцели кой се регистрира, къде се регистрира? Дали финансирането на вероизповеданието не е метод да се канализира интереса на партията, която е на власт и нейни компании да ремонтират семинарии или църкви и така нататък

Какво се случва със семинариите, където страната налива пари? Семинаристите оттова не става свещеници. В София, на пъпа, една от огромните църкви имаше парцел, строен от разколниците и в този момент е даден на частен лицей. И в този лицей се чества Хелуин...., даде образец Горан Благоев.

На Исус Христос може да не му е разрешено да проповядва в България, заключи Сашо Диков, визирайки идното гласоподаване на закона за вероизповеданията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР