Премиерът на Япония Шиндзо Абе обяви извънредно положение за борба

...
Премиерът на Япония Шиндзо Абе обяви извънредно положение за борба
Коментари Харесай

В Япония официално обявиха извънредно положение заради коронавируса

Премиерът на Япония Шиндзо Абе разгласи изключително състояние за битка против разпространяването на новия ковид в огромните обитаеми места, оповестяват международните информационни организации.

Той също по този начин разгласи пакет от стопански тласъци, който дефинира като един от най-големите в света, за намаляване на икономическия удар.
 Япония приготвя тласъци за близо 1 трилион $ поради ковид
Япония приготвя тласъци за близо 1 трилион $ поради ковид

Обявяват изключително състояние в Токио и 6 други префектури

Абе разгласи изключителното състояние, което е в действие за столицата Токио и шест други префектури, където живеят към 44% от популацията на Япония, за интервал от към един месец.

" Решихме да обявим изключително състояние, тъй като преценихме, че бързото разпространяване на ковид в цялата страна ще има голямо въздействие върху живота и стопанската система ", сподели японският министър председател пред Народното събрание.

Заразените с ковид в Токио се удвоиха до към 1 200 души през последната седмица, като повече от 80 новозаразени са регистрирани единствено за последните 24 часа, което съставлява максимален брой в страната. В цялата страна инфектираните са нарастнали над 4000 с 93 умряли по последни данни от през вчерашния ден.
 Япония афишира изключително състояние във вторник
Япония афишира изключително състояние във вторник

Токио записва най-голямото нарастване на новите случаи на инфектирани с ковид

Извънредното състояние дава на губернаторите пълномощията да приканват хората да стоят вкъщи, а предприятията да се затварят. Без наказания за игнориране на настояванията в множеството случаи насилственото осъществяване ще разчита повече на напън от страна на съграждани и почит към властта.

Губернаторът на Токио Юрико Койке съобщи, че градът е в договаряния с централното държавно управление, с цел да реши какви типове уреди ще изиска да затвори или ограничи работното време, като още веднъж акцентира, че няма да има ограничавания за закупуване на хранителни артикули и медикаменти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР