Премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви пред Камарата на общините,

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей заяви пред Камарата на общините,
Коментари Харесай

Мей призна: Все още няма достатъчно подкрепа за трето гласуване на сделката за Брекзит

Премиерът на Англия Тереза Мей съобщи пред Камарата на общините, че към момента няма задоволително поддръжка за осъществяване на трето гласоподаване на съглашението й за Брекзит, оповестяват английски медии.

Тя се надява да получи нужната поддръжка за одобрение на договорката.
 Парламентът на Англия гласоподава договорката за Брекзит във вторник?
Парламентът на Англия гласоподава договорката за Брекзит във вторник?

" Даунинг стрийт " заяви, че към момента не е взето дефинитивно решение

На 12 март законодателите отхвърлиха изменената договорка на Мей. Гласуването завърши с 391 гласа " срещу " против 242 гласа " за ". На 15 януари 432 английски депутати против 202 гласоподаваха срещу съглашението на Мей.

В началото Мей приказва за писмото си до ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск за отсрочване на Брекзит. Тя повтори, че позицията й е била Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз още на 29 март. Но министър председателят означи, че осъзнава нуждата от отбрана на Обединеното кралство и от вредите, които Брекзит без договорка може да нанесе върху Северна Ирландия, където няма изпълнителна власт за предприемане на ограничения за минимизиране на риска. Мей заключи предлагането на Европейски Съюз.
 Брекзит без договорка ще е пагубен за стопанската система на Англия
Брекзит без договорка ще е пагубен за стопанската система на Англия

Това предизвести английският финансов министър Филип Хамънд
 Снимка 414368
Източник:

Припомняме, Англия има период до 12 април да утвърди съглашението за Брекзит, с цел да се избегне разновидността за излизане без договорка. Ако депутатите отхвърлят за трети път договорката, то Лондон до 12 април би трябвало да разгласи пред Европейския съвет какво следва. Ако депутатите този път поддържат съглашението на премиера Тереза Мей, Англия ще получи удължение на периода за овакантяване до 22 май, съгласно решенията на Европейския съвет от предходната седмица.

Мей означи, че датата за овакантяване на Брекзит към този момент е изменена в интернационален проект . Тя предизвести, че в случай че не бъде сторено на Острова, ще сътвори юридическа неустановеност.
 Ирландия отсече: Англия да не помни за още отлагания на Брекзит
Ирландия отсече: Англия да не помни за още отлагания на Брекзит

Има " отмалялост от Брекзит " в Европейски Съюз

Министър-председателят удостовери, че към момента няма задоволително поддръжка , с цел да завоюва третото гласоподаване.

По думите й държавното управление остава ангажирано в опитите си да разбере дали Камарата на общините може да реализира консенсус , в случай че съглашението не бъде утвърдено. Но Мей е " скептична " по отношение на този развой.

След това думата взе водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин, който разгласи, че методът на държавното управление за Брекзит се е трансформирал в " национална излагация ". Според него извършената през предходната седмица среща на върха на Европейски Съюз е още един неуспех за английския министър председател. Той съобщи, че е било " безконтролно " и " рисково " от Мей да тласка Народното събрание против народа с речта си през предходната седмица.
 Англия би трябвало да свикне да гледа в профил
Англия би трябвало да свикне да гледа в профил

Но има шанс с просветени, мъдри и великодушни господари, разяснява The Economist

Хората са разочаровани. Не е изненада, че хората излязоха на марш против държавното управление . Дори и поддръжниците на Брекзит са разочаровани, сподели Корбин и повтори, че със договорката на Мей е свършено.

Време е Народното събрание да поеме надзор, да работим дружно върху План Б , прикани той.

Премиерът се разгласи срещу поправката " Летуин ", която ще разреши на депутатите да дефинират посоката на договарянията.

Корбин разгласи, че поправката ще бъде подкрепена от Лейбъристката партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР