Премиерът на Великобритания Тереза Мей смъмри председателя на Европейския съвет

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей смъмри председателя на Европейския съвет
Коментари Харесай

Мей смъмри Туск за ада

Премиерът на Англия Тереза Мей смъмри ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск за анти-Брекзит коментара му , написа " Гардиън ".

Вчера Туск даде обещание " особено място в пъкъла " на архитектите на Брекзит. Коментарът му провокира бурно неодобрение от някои английски политици.

Мей съобщи, че е провела няколко положителни срещи с представителите на Европейски Съюз. По думите й диалозите са били яростни, само че градивни . Тя е обяснила пред тях, че са нужни промени в защитния механизъм за Ирландия. Промените би трябвало да бъдат правнообвързани, сподели тя.
 Снимка 405262
Източник:
 Корбин изпрати писмо на Мей с настояванията на лейбъристите за Брекзит
Корбин изпрати писмо на Мей с настояванията на лейбъристите за Брекзит

Иска придържане към разпоредбите на митническия съюз

Министърът-председателят разкри още, че с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер са се съгласили да продължат диалозите.

Запитана за коментара на Туск от през вчерашния ден, Мей отговори, че е разговаряла с ръководителя на Европейския съвет и го е предизвестила , че сходно държание няма да помогне и води до ужас. Според нея на Острова са смаяни от изявлението му.
 Снимка 405261
Източник:

Иначе английският министър председател съобщи, че ще изведе страната от Европейски Съюз по проект - 29 март. От диалозите с евролидерите е схванала, че желаят съглашение за Брекзит.
 Брекзитът се отсрочва за 24 май?
Брекзитът се отсрочва за 24 май?

Таен проект на английското държавно управление

Туск разгласи след срещата с Мей, че към момента няма изгледи за пробив.

Премиерът на Обединеното кралство се срещна и с представителите на Европейския парламент. Тя организира диалози с ръководителя Антонио Таяни и Ги Верхофстат, който води Работната група на законодателния орган за Брекзит.

Верхофстат заяви, че Мей е споделила пред тях, че Англия приема, че би трябвало да има някакъв защитен механизъм за Ирландия в съглашението за Брекзит.

Тя " ни увери, че ще има защитен механизъм ", добави той. По думите му всички проблеми с защитния механизъм би трябвало да бъдат отразени в политическата декларация.
 Снимка 405264
Източник:

Таяни предизвести от своя страна, че Брекзит без съглашение би било " икономическа и филантропична злополука ". Според него това е " доста рисково решение ". Верхофстат също го дефинира като " злополука ".
 Европейски Съюз вкарва
Европейски Съюз вкарва " твърда " граница или вади Дъблин от единния пазар при Брекзит без договорка

Ирландия е била предизвестена, че ще бъде изправена пред сложен избор

Междувременно " Блумбърг " оповестява, базирайки се на източници, че Мей е поискала на срещата си с Юнкер и с основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние защитният механизъм за Ирландия да е с някакъв период . Европейският съюз е отхвърлил настояването.

Someone call a body language expert. I'm not sure how to interpret these pic.twitter.com/dYrCIg15uR
— Dave Clark (@DaveClark_AFP) February 7, 2019
Дейв Кларк от Агенция Франс Прес разяснява езика на тялото от срещите на Туск с Мей през днешния ден и вчерашните диалози на ръководителя на Европейския съвет с премиера на Ирландия Лео Варадкар.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР