Премиерът на Великобритания Риши Сунак пристигна на посещение в Украйна

...
Премиерът на Великобритания Риши Сунак пристигна на посещение в Украйна
Коментари Харесай

Великобритания дава 2,5 млрд. паунда за Украйна, след като САЩ спря военната помощ

Премиерът на Англия Риши Сунак дойде на посещаване в Украйна в петък, като показа нова стратегия за военна помощ на страната в размер на 2,5 милиарда паунда.

Лондон се ангажира и с даване на филантропична поддръжка и гаранции за сигурността на страната, която към този момент 2 години е под непрекъснатата експанзия на Русия.

" Дойдох с едно обръщение: Англия няма да се разколебае. Ще останем един до друг с Украйна, както в най-мрачните часове, по този начин и в по-добрите времена, които предстоят ", сподели Сунак.

Подкрепата от 2,5 милиарда паунда ще бъде обезпечена за финансовата 2024-2025 година Това е нарастване с 200 милиона паунда спрямо размера на финансовата помощ през 2022 и 2023 година от Лондон за Киев.

Една част от тези пари ще се даде за бърза поръчка на хиляди дронове за разузнаване, удари с отдалечен обсег и военноморски задачи.

Това ще е най-голямата доставка на дронове за Украйна, като множеството от тях ще бъдат създадени във Англия.

Сунак и Володимир Зеленски ще подпишат и съглашение за съдействие, с което ще се поеме дълготраен ангажимент за подкрепяне на сигурността на Украна.

Всичко това се случва в деня, в който военната помощ от Съединени американски щати за Киев на практика беше спряна.

Говорителят на Съвета за сигурност към Белия дом Джон Кърби удостовери, че Америка е предоставила на Украйна последните доставки, за които е имало налично финансиране.

В края на 2023 година болшинството в Конгреса отхвърли да поддържа предлагането на Джо Байдън за увеличение на военната помощ за страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР