Премиерът на Великобритания отказа да подаде оставката си, въпреки че

...
Премиерът на Великобритания отказа да подаде оставката си, въпреки че
Коментари Харесай

Борис Джонсън се призна за виновен за партито, но отказа да подава оставка

Премиерът на Англия отхвърли да подаде оставката си, макар че съобщи пред Народното събрание, че поема " цялата отговорност " за проведените в нарушаване на разпоредбите на локдауна празненства на ръководещите кръгове. Това стана откакто оповестен отчет на висша служителка упрекна управлението на Даунинг стрийт, без да го упрекна персонално, предадоха Франс прес и Ройтерс.

" Поемам цялостната отговорност за всичко, което се е случило под моето управление ", съобщи Джонсън пред депутатите, като още веднъж се извини за абсурда, станал прочут като " Партигейт ".

Джонсън обаче съобщи още веднъж, че не е нарушил умишлено никакви правила, отбелязва АП. Той подцени апелите на съперниците си да подаде оставка.

Премиерът съобщи, че " е получил урок " и е " се е смирил ". Той обаче прикани " да се продължи напред " и фокусът да се реалокира върху целите на държавното управление.

Високопоставени водачи на Даунинг стрийт са виновни за организационната просвета, довела до провеждането на противозаконни празненства по време на наложения поради ковид локдаун, се споделя в отчет на висшата държавна служителка Сю Грей, представен от Ройтерс.

Докладът на Грей беше поръчан от самия Джонсън след разкрития за провежданите на Даунинг стрийт празненства с алкохол в интервал, когато обществените събития бяха съвсем напълно неразрешени по силата на строги правила, въведени от държавното управление за ограничение на разпространяването на ковид.

" За доста от тези събития не е трябвало да се позволява да се случат ", съгласно отчета, който показва, че отговорността е на висшето политическо и административно управление.

Предварителен вид на отчета на Грей беше оповестен през януари, само че множеството детайлности не бяха огласени до края на воденото настрана полицейско следствие. То завърши предходната седмица с налагането на 126 санкции. Както министър председателят, по този начин и финансовият министър Риши Сунак бяха санкционирани поради празненство във връзка 56-ия рожден ден на Джонсън през 2020 година.

Опозиционни политици и членове на личната му партия приканиха Джонсън да подаде оставка след разкритието, че той и високопоставени служители са нарушили разпоредбите, забраняващи на хората да се срещат с лица, които не са част от техните семейства и в доста случаи, даже да участват на погребения на близки. " Мнозина ще бъдат смаяни, че сходно държание се е случвало в подобен мащаб в самото държавно управление ", акцентира Грей. " Обществото има право да чака най-високите стандарти на държание на такива места и явно, това, което се е случило, не дава отговор на тези стандарти ".

Държавната служителка не упрекна персонално Джонсън, само че оповестява детайлности и включва фотоси на над 10 събирания на Даунинг стрийт, на някои от които е участвал и той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР