Премиерът на Великобритания Борис Джонсън разпореди на гражданите да останат

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън разпореди на гражданите да останат
Коментари Харесай

Борис Джонсън разпореди хората да не излизат от дома си без основателна причина

Премиерът на Англия Борис Джонсън разпореди на жителите да останат по домовете си, с което стегна в допълнение невижданите ограничавания върху ежедневния живот в опит да бъде спряно разпространяването на ковид в Обединеното кралство, заяви Ройтерс.

Броят на смъртните случаи във Англия през днешния ден набъбна с 54 и доближи до 335. Правителството заяви, че армията ще оказва помощ за превозването на милиони защитни средства до медицинския личен състав, който се оплака от дефицит.

" От довечера аз би трябвало да дам на английския народ една доста елементарна директива - вие би трябвало да останете по домовете си ", сподели Джонсън в телевизионно послание към нацията, което размени нормалната му конференция.

Джонсън съобщи, че на хората би трябвало да бъде разрешено да напущат домовете си единствено за съществени потребности: физически извършения, медицински аргументи, да дават грижа на другиго или за пътешестване към и от работа, когато е безусловно належащо.

" Това е всичко - това са единствените аргументи, по които би трябвало да излизате от вкъщи си ", сподели той и добави, че хората не би трябвало да се срещат с другари или членове на фамилиите си, които не живеят в дома им.

" Ако не следвате тези правила, полицията ще има пълномощия да ги постанова, в това число посредством санкции и разпространяване на събирания ", съобщи английският министър председател.

Правителството ще затвори всички магазини, които продават артикули, които не са от първа нужда, в това число магазини за облекло и други места като библиотеки, детски площадки, фитнеси навън и места за свещенодействие.

Ще бъдат прекъснати всевъзможни обществени събития, с изключение на погребения. Забраната се отнася и до сватбите, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Ние ще спрем всевъзможни събирания на повече от двама души на публични места, като се изключи хората, с които живеете. Парковете ще останат отворени за тренировки, само че събиранията ще бъдат разпръснати ", съобщи Джонсън.

Съветите да останат вкъщи си и да заобикалят обществени контакти не бяха чути от милиони хора през този уикенд, които се възползваха от слънчевото време, с цел да се съберат в паркове и живописни места и подцениха инструкциите да стоят на разстояние от най-малко два метра един от различен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР