Премиерът на Великобритания Борис Джонсън понесе тежко поражение в горната

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън понесе тежко поражение в горната
Коментари Харесай

Премиерът Джонсън понесе тежко поражение в Камарата на лордовете за Брекзит

Премиерът на Англия Борис Джонсън понесе тежко проваляне в горната камара на Народното събрание по отношение на препоръчаното законодателство, което му разрешава да наруши съглашението за Брекзит с Европейски Съюз , осведоми " Ройтерс ".

Законопроектът за вътрешния пазар има за цел да пази търговията сред четирите английски народи след Брекзит. Включва положения, които съгласно министри са нужни за отбрана на деликатния статут на Северна Ирландия като част от Обединеното кралство , само че в това време е в нарушаване на интернационалното право по " характерен и стеснен " метод.
 Барние: Преговорите за Брекзит не престават
Барние: Преговорите за Брекзит не престават

Надежда за договорка

Камарата на лордовете гласоподава за унищожаване на тези положения от законопроекта в поредност от провали за ръководещата Консервативна партия. Правителството няма болшинство в горната камара и даже някои високопоставени членове на Консервативната партия са срещу ситуациите.

Но английските министри имат намерение да се опитат да трансфорат отхвърлените параграфи в закон по-късно в законодателния развой.

Публикуването на законопроекта през септември предизвика рецензия и предизвестие, че ще накърни интернационалната известност на Англия.
 Европейски Съюз и Лондон: Различията остават за Брекзит
Европейски Съюз и Лондон: Различията остават за Брекзит

Въпреки интензивните договаряния

Мнозина гледат на законопроекта като гамбит на договарянията с Брюксел за изтръгване на отстъпки . Европейски Съюз предприе правни дейности против Англия.

Последното четене на законопроекта би трябвало да бъде контрактувано от двете камари и нормално Камарата на лордовете не може непрекъснато да блокира признатите от директно определената Камара на представителите.

Но ситуациите в законопроекта могат да се окажат ненужни, в случай че Европейски Съюз и Лондон се договорят по какъв начин да създадат ирландската граница да работи сполучливо.
 Англия подцени ултиматума на Европейска комисия за Брекзит
Англия подцени ултиматума на Европейска комисия за Брекзит

Европейският съюз не е получил отговор от страна на Великобритания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР