Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обеща платен болничен от първия

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обеща платен болничен от първия
Коментари Харесай

Борис Джонсън обеща платен болничен от първия ден за всеки с коронавирус

Премиерът на Англия Борис Джонсън даде обещание заплатен болничен от първия ден за всички, които са с ковид и загатна, че управляващите ще одобряват спомагателни ограничения служащите да не губят пари, в случай че би трябвало да се самоизолират поради вируса, написа " Гардиън ".

Министър-председателят съобщи, че държавното управление ще промени законодателството, тъй че болничният краткотрайно да се заплаща от първия ден вместо от четвъртия ден.

Новата политика няма да помогне на самонаетите или служащите в по този начин наречената " гиг стопанска система ", които може да бъдат изправени пред избора да губят пари по време на интервалите на карантина или да продължат да работят, до момента в който се лекуват от вируса. Но Джонсън загатна по време на чуване пред Народното събрание, че са вероятни спомагателни ограничения за подсигуряване на тези служащи.

До момента на Острова има 51 случая на ковид. Представители на управляващите разясниха, че при най-лошия сюжет 1/5 от работната мощ може да се разболее по време на пика на евентуална зараза.

Можете да следите случаите на ковид по света на инфографиките на Университет " Джон Хопкинс ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР