Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е заявил в телефонен разговор

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е заявил в телефонен разговор
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Възможно е руско нахлуване в Украйна в близките часове

Премиерът на Англия Борис Джонсън е декларирал в телефонен диалог с украинския министър председател Денис Шмигал, че счита съветско навлизане в Украйна за допустимо в идните дни и часове, заяви Ройтерс като се базира на представител на канцеларията му.

В диалога Джонсън е подчертал, че остро осъжда решението на Москва да признае двата отделили се района в Източна Украйна за самостоятелни. Той е прецизирал пред Шмигал, че страната му към този момент е съставила лист със наказания, ориентирани против тези, които са направили нарушаване против териториалната целокупност на Украйна, и че ограниченията ще влязат в действие през днешния ден.

Британският министър председател е отбелязал, че ще обмисли изпращане на в допълнение военно съоръжение на Украйна, ако украинското държавно управление помоли за това.

Освен това Джонсън ще съгласува пакет от незабавни наказания против Русия на заседание на държавния комитет за реакция на рецесии.

Вашингтон също ще разгласи през днешния ден нови наказания против Русия в отговор на решението на Кремъл да признае двата отделили се района в Източна Украйна за самостоятелни и да изпрати „ миротворци “ там.

„ Планираме да обявим нови наказания против Русия в отговор на днешните решения и дейности на Русия “, заяви говорителката на Белия дом и добави, че Съединени американски щати ще координира със съдружниците и сътрудниците си оповестяването на глобите. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР