Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че неговата партия ще

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че неговата партия ще
Коментари Харесай

Партията на Орбан напуска групата на ЕНП в ЕП, присъединява се към тази на Мелони след изборите

Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че неговата партия ще се причисли към групата на Европейските консерватори и реформисти, в която членува и партията на италианския министър председател Джорджа Мелони " Италиански братя ", след евроизборите, предадоха АНСА и Българска телеграфна агенция.

Орбан уточни, че дясната му партия ФИДЕС ще напусне за задачата парламентарната група на Европейската национална партия.

Паневропейската група на Европейските консерватори и реформисти е ръководена точно от Джорджа Мелони, която поддържа другарски връзки с Орбан.

" Идеята беше да се присъединим даже по-рано, само че на този стадий взехме решение да го създадем след изборите за Екологичен потенциал през лятото ", съобщи Орбан пред италианските издания " Република " и " Стампа " след срещата на върха на евролидерите в Брюксел.

По време на тази среща Мелони изигра роля в убеждаването на Орбан да се откаже от ветото си върху решението за разпределяне на 50 милиарда евро помощ от Европейски Съюз за Украйна показва АНСА.

Европейските консерватори и реформисти бяха учредени през 2009 година от водача на английските тори Дейвид Камерън, когато Англия беше част от Европейски Съюз.

 

Групата включва в този момент с изключение на " Италиански братя ", испанската крайнодясна партия " Вокс ", полската партия " Право и правдивост " и шведската последна десница " Шведски демократи ", напомня АНСА.

В Групата на европейските консерватори и реформисти членуват и българските евродепутати от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. В нея членуват и депутати от балтийските страни, Германия, Гърция, Словакия, Белгия, Румъния и Нидерландия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР