Премиерът на Унгария Виктор Орбан смята, че Европейският парламент трябва

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан смята, че Европейският парламент трябва
Коментари Харесай

Орбан иска разпускане на Европарламента

Премиерът на Унгария Виктор Орбан счита, че Европейският парламент би трябвало да се образува от депутати от националните парламенти на страните членки на Европейски Съюз, а не да се избира директно. В оповестено през днешния ден изявление за в. " Модяр немзет " унгарският министър-председател съобщи, че предлага Европарламентът да бъде разхлабен по отношение на корупционния скандал в институцията и да бъде образуван по друг метод.

Орбан напомни, че преди време Народното събрание на Унгария предложи законодателният орган на Европейски Съюз да се образува от представители на националните парламенти и сподели, че е " пристигнало време да се възобнови това предложение ". По-рано той съобщи, че такава смяна ще спомогне да бъде възобновено доверието към евродепутатите и да се ускори тяхната подотчетност.

Той бе запитан за корупционния скандал, в който е забъркана към този момент някогашната зам.-председателка на Европарламента Ева Кайли.

" Бюрократите в Брюксел считат, че стоят по-високо от закона и могат да вършат, каквото си щат. Ако сте представител на Европейски Съюз, включен в тайния лист с последователи на (американския финансист от маджарски произход) Джордж Сорос, вие получавате пари и всевъзможна поддръжка за нападки против страните, които пречат на бизнес ползите на Сорос, в това число против Унгария ".

По думите на Орбан за тази цел се употребяват " отчети, учредени на неистини ", а от време на време и " куфари, цялостни с кеш ". " Това (корупционно, бел. ТАСС) тресавище би трябвало да бъде пресушено ", счита той.

По мотив претенциите на Европейската комисия към Унгария и замразяването на средства от европейските фондове за тази страна Орбан съобщи, че казусът е във визията на унгарците за бъдещето им, друга от тази на хората в множеството страни от Западна Европа. " Ние не желаеме да сме страна на имигранти, не желаеме да пускаме джендър деятели в учебните заведения, не желаеме да демонтираме естествения ред в фамилиите, не желаеме война или наказания и желаеме да запазим връзките си с незападната половина от света ", сподели унгарският министър председател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР