Премиерът на Унгария Виктор Орбан нарече санкциите на ЕС срещу

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан нарече санкциите на ЕС срещу
Коментари Харесай

Орбан: Санкциите на ЕС срещу Русия са стъпка към война

Премиерът на Унгария Виктор Орбан назова глобите на Европейски Съюз против Русия " стъпка към война " и дефинира политиката на блока по отношение на Русия като рискова.

Орбан се пробва да заеме неутрална позиция след нахлуването на Русия в Украйна през февруари, като отхвърля да изпрати на Киев военна помощ и се опълчва на пакета от 18 милиарда евро за подкрепяне на Украйна от Европейски Съюз.

Въпреки че Будапеща не блокира глобите на Европейски Съюз против Русия, откакто получи изключения по значими тематики, тя упрекна ограниченията на Брюксел както за възходящите сметки за сила, по този начин и неимоверно високата инфлация в Унгария.

" Това е стъпка към война, в случай че някой се намеси стопански във боен спор ", съобщи Орбан по време на радиоинтервю, като добави, че " заемането на позиция " може бързо да се трансформира в " действително воюваща страна ".

С " доставката на разрушителни оръжия, образованието на украински бойци на наша територия, санкционирането на силата " Европейски Съюз заплашва себе си, сподели той.

Инфлацията през октомври в Унгария доближи 21,6%, което е най-високото ѝ равнище от 1996 година насам и третото най-високо в Европейски Съюз по данни на Евростат.

Инфлацията на храните в Унгария е най-високата в блока през октомври - над 45%.

Икономическите проблеми на Орбан са свързани с идната криза - Брутният вътрешен продукт през третото тримесечие се сви с 0,4% на тримесечна база,- и със прекъсването на средства от Европейски Съюз на обща стойност над 14 милиарда евро заради опасения, свързани с корупцията и върховенството на закона. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР