Премиерът на Украйна Денис Шмигал благодари на министър-председателя акад. Николай

...
Премиерът на Украйна Денис Шмигал благодари на министър-председателя акад. Николай
Коментари Харесай

Денков: Страната ни разбира колко висок е геополитическият залог и ще продължава да помага на Украйна

Премиерът на Украйна Денис Шмигал благодари на министър-председателя акад. Николай Денков за поддръжката, която България оказва на страната му в този сложен за нея миг.

Двамата организираха първия си диалог онлайн в понеделник по самодейност на Шмигал. Денков акцентира, че страната ни схваща какъв брой висок е геополитическият залог и ще продължава да оказва помощ, до момента в който това е належащо.

„ Новият министър се слави, че има положителни връзки с Турция “, уточни той

Шмигал е признателен и за поддръжката на България за започването на проговори за участие на Украйна в Европейския съюз.

Той изрази вяра позицията на страната ни да остане същата при идващите стъпки от процеса на присъединение към Европейски Съюз.

" Трябва да си напишем домашното по Шенген по метод, който не дава съображение за рецензии. Правителството работи интензивно по тематиката миграция, чака се Народното събрание да одобри нужното законодателство ", съобщи министър председателят Денков на срещата си с посланиците на Дания Йес Брогорд Нилсен, на Финландия Кристиина Кувая-Ксантопулос и на Швеция Катарина Рангнит.

Министър-председателят ги срещна и с дейната работа на кабинета по отношение на влизането на България в еврозоната, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Посланиците поздравиха държавното управление за стъпките, подхванати по тези две основни за страната ни тематики. Приветстваха посоката, по която върви България, и прибавиха, че акад. Денков дава отличен образец за водачество.

От страна на Финландия беше проявен интерес за задълбочаване на съдействието с България в областта на науката и нововъведенията. Според премиера Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) би бил добра почва за сходно взаимоотношение.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР