Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че има готовност

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви, че има готовност
Коментари Харесай

Скопие готово на промени в учебниците по история

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи, че има подготвеност за промяна в учебниците за историческите персони, за които Смесената българо-македонска комисия е постигнала единодушие. Думите му пристигнаха по време на посещаване в Струмица.

„ Трябва да продължим напред. Положителните решения водят до другарство, а негативните до мъка. Никой няма право да разделя двата народа ", заяви македонският министър председател, представен от БГНЕС.

 „ Надявам се другарска България да резервира Договора за другарство. Ако не са удовлетворени от осъществяването на Договора, те могат 130 пъти да кажат „ Не “ при 34 преговорни глави за присъединение към Европейски Съюз ", добави той.
България още не може да кажем " Да " на Северна Македония за Европейски Съюз
Казваме „ не “ на започване на договарянията, а не за участие на Северна Македония в Европейски Съюз. Не считаме, че все още имат подготвеност да извършват изискванията да стартират договаряния, разяснява тази заран министърът на външните работи Екатерина Захариева.

„ Не извършват контракт за добросъседство с България от 2017 година, продължава цялата им външна политика да е основана на ненавист към прилежаща страна и към нейния народ, тъй че няма по какъв начин ние на този стадий да кажем „ да “, стимулира се Захариева в ефира на bTV.

Тя акцентира, че България постоянно е била добре настроена към Северна Македония и във всички сложни моменти до в този момент сме подавали ръка и това ще продължи.

„ Никой не им оспорва правото да се самоопределят и да назовават езика си както желаят, само че не сме съгласни това право на самоопределение да бъде учредено на ненавист, кражба на история и отказване на България и българското. Както са тръгнали ще стартират да отхвърлят и съществуването на българска нация ", съгласно външния ни министър. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР