Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви в страницата си

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви в страницата си
Коментари Харесай

Заев отсече: Аз съм македонец, който говори на македонски език, признат по целия свят

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи в страницата си във " Facebook ", че той бил македонец, който приказва македонски език, приет по целия свят .

По този метод отговори той на коментара на българския министър на защитата Красимир Каракачанов, който съобщи, че Заев е българин, на който " акълът му идва на другия ден ".

" Аз съм македонец, който приказва македонски език, приет по целия свят. Каракачанов е българин, който приказва българския език, приет по целия свят ", написа Заев във " Facebook ", реагирайки на изказването на Каракачанов във връзка за българската новинарска организация БГНЕС.
 Каракачанов удовлетворен, че Заев придобил храброст да приказва за общата ни история Обновена
Каракачанов удовлетворен, че Заев придобил храброст да приказва за общата ни история

Според него това е крачка напред

Заев добави, че етническото разграничение сред тях не е единственото, а най-важното и най-сериозно разграничение е това по какъв начин гледат на света .

" Аз работя за доближаване на позициите и знам, че това е допустимо единствено посредством замяна на хрумвания и отзиви, а не посредством обиди и неуместни изказвания ", написа Заев. Той добави, че чака стъпки към другарство, а не език на омразата.

" Достатъчно беше омразата ", приключи македонският министър председател.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР