Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че страната ще

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че страната ще
Коментари Харесай

Северна Македония става членка на НАТО през януари

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи, че страната ще стане пълноправна членка на НАТО през януари, написа в. "Независен весник ", представен от Българска телеграфна агенция.

Заев сподели, че Испания и Франция скоро ще ратифицират протокола за участие на Северна Македония в НАТО. Той заяви, че в петък испанският министър председател Педро Санчес го е уверил, че новото държавно управление в Испания ще бъде образувано бързо и ще ратифицира протокола. Сенатът на Франция към този момент е одобрил документа и в този момент се чака Народното събрание да го ратифицира до края на ноември. "Независен весник " отбелязва, че Испания и Франция са последните страни членки на алианса, които още не са утвърдили протокола.

Франция предлага Западните Балкани да влязат в Европейски Съюз на стадии - крачка напред, крачка обратно, написа в. "Вечер ". Франция е изпратила на страните членки на Европейски Съюз "нон пейпър ", в който упорства за нов способ в политиката за приемане на нови членки от Западните Балкани. Тя желае Европейската комисия да разгласи при започване на идната година правилата в политиката на разширение. Френското предложение се базира на четири съществени правилото - етапно присъединение към Европейски Съюз, по-строги условия в хода на процеса, по-конкретни облаги за жителите и обратимост, т.е. опция за връщане обратно или санкциониране, в случай че страната претендент изостава в осъществяването на критериите. Утре министрите от Ес ще беседват за това и за други оферти за политиката на разширение, оповестява вестникът.

Жените ще бъдат застъпени с 50 % в изборните листи на СДСМ, съобщи министър председателят Зоран Заев на конгрес на дамите от СДСМ "20 години вървим по пътя на равенството ". Премиерът посочи, че държавното управление е изравнило заплатите на мъжете и дамите и е дало безплатни помощи за започване на бизнес на дами в селските среди. "Нашата политика е ясна - нужни са повече дами в политиката ", сподели Заев. Премиерът прикани за битка до цялостно премахване на психическото, физическото и половото принуждение над дами и за цялостно пълноправие на мъжете и дамите, което ще направи света "по-добро място за живеене ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР