Премиерът на Румъния Марчел Чолаку предложи на Австрия да излезе

...
Премиерът на Румъния Марчел Чолаку предложи на Австрия да излезе
Коментари Харесай

Чолаку: Щом Австрия не е съгласна Румъния и България да влязат в Шенген, тя да излезе

Премиерът на Румъния Марчел Чолаку предложи на Австрия да излезе от Шенгенското пространство, в случай че не е съгласна с присъединението на Румъния и България.

Чолаку акцентира, че е належащо страната му да изиграе възможностите си до дъно във връзка с своите цели.

" Що се отнася до Шенген, ще се боря до последния миг и считам, че това е вярно. Необходимо е да изиграем възможностите си до дъно. Канцлерът на Австрия Карл Нехамер доста ясно разгласи, че не е склонен с присъединението ни, само че без никаква мотивация " , съобщи още Марчел Чолаку, представен от Аджерпрес.

Премиерът посочи, че на неотдавнашната среща на европейските социалдемократи в Малага е призната резолюция, в която се поддържа присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство.

" Участвах в Малага с цялото европейско социалдемократическо семейство и там беше призната резолюция, че всички социалдемократически водачи без изключение поддържат присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство незабавно ", напомни Чолаку.

" Още повече, че в този миг председателството на Европейския съвет принадлежи на Испания, където министър-председателят Педро Санчес доста ясно сподели, че ще направи всичко належащо, с цел да завърши един път вечно полемиката с Шенгенското пространство. Канцлерът Шолц ми сподели: " Марчел, ще направя всичко по силите си и с немската дипломация, с цел да се опитам да повлияя на решението на канцлера Нехамер ", означи Чолаку. /БГНЕС

В същия подтекст Чолаку настоя Европейската национална партия (ЕНП) да покаже по-твърди дейности против групировката на Нехамер.

" Ако болшинството от това политическо семейство реши да поддържа Румъния и България, в случай че вие не сте съгласни с Австрия, мисля, че Нехамер би трябвало да бъде изключен от група. Ето по какъв начин работи демокрацията " , уточни Чолаку.

Премиерът съобщи още, че австрийската страна е минала алена линия.

" Не обичам лъжата, не обичам и лицемерието. Разбирам положителните планове, само че те прекрачиха алената линия, да не приказваме повече за положителни планове. Това е оскърбление за всички румънци " , безапелационен е   Чолаку.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР