Премиерът на Румъния Людовик Орбан беше обвинен в нарушаване на

...
Премиерът на Румъния Людовик Орбан беше обвинен в нарушаване на
Коментари Харесай

Румънският премиер нарушил мерките. Пуши и пие в кабинета си с министри

Премиерът на Румъния Людовик Орбан беше упрекнат в нарушение на коронавирусните ограничавания на личното си държавно управление, откакто се появи фотография, че той пуши и пие вътре в кабинета си с няколко членове на кабинета.

На направената със смарт телефон фотография се вижда по какъв начин Орбан пуши цигара, заобиколен от четирима членове на кабинета, никой от които не носи маски или практикува обществено разграничаване.

Външният министър Богдан Ауреску е с пура, до момента в който маските лежат на масата до бутилки с алкохол.

Еуген Теодоровичи, сенатор на опозиционната Социалдемократическа партия (ПСД), беше един от първите, който разгласява фотографията в обществените медии.

" Това се случва в кабинета на премиера. Това вършат либералите, до момента в който ръководят. Засрамете се ", написа той във Facebook.

Орбан сподели, че фотографията е направена на 25 май - неговият 57-и рожден ден.

" Някои сътрудници пристигнаха да ме изненадат. Дадох им нещо за ястие, чаша вино, уиски. Не носехме маски, тъй като преди малко свършихме да се храним ", сподели Орбан пред организация Mediafax.

Румъния регистрира повече от 19 000 случаи на ковид и 1 253 смъртни случая.

След два месеца на блокиране, Румъния облекчи рестриктивните мерки на 15 май, когато маските останаха наложителни в публичния превоз и други затворени публични пространства.

Всички питейни заведения, кръчми и заведения за хранене са затворени, като откритите площи на заведенията би трябвало да се отворят още веднъж при строги условия от 1 юни.

Бившият министър председател Дачиан Чолош, в този момент водач на групата Обновяване на Европа в Европейския парламент, съобщи, че Орбан би трябвало да се извини.

" Ние сме в разгара на рецесията в публичното опазване на здравето и всяка неверна стъпка подкопава доверието в управляващите в миг, когато това е най-необходимо ", написа Чолош във Facebook.

Докато някои показаха отвращение, че държавните чиновници не съблюдават разпоредбите, други трансфораха фотографията в меме.

" Румънското държавно управление, единственият ресторант, отворен по време на пандемията ", гласи едно меме.

Орбан съобщи, че е подготвен да заплати санкцията за пушене на закрито, което Румъния забрани през 2016 година

" Пушач съм, направих човешка неточност и признавам това ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР