Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев обяви, че ще

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев обяви, че ще
Коментари Харесай

Заев: Не губя надежда, че новото българско правителство ще даде положителни реакции

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев разгласи, че ще подаде оставка като министър-председател идната седмица. Той чака след оформянето на оставката в Народното събрание негов правоприемник като нов министър-председател да бъде Димитър Ковачевски, а първият триумф на държавното управление ще бъде провеждането на първата междуправителствена конференция с Европейски Съюз, написа скопското издание

„ Тези дни завършваме консултациите с съдружните сътрудници. Това, което мога да кажа, е, че се приключват значими процеси, както програмно, по този начин и държавно и кадрово, тъй че ще взема решението някъде при започване на идната седмица и незабавно щом го взема, незабавно ще разглася по кое време ще бъде публично пред Народното събрание “, сподели Заев пред ТВ24, откакто вечерта в централата на СДСМ публично съобщи функционалността ръководител на партията на Димитър Ковачевски.

По отношение на българското несъгласие Заев не губи вяра, че новото българско държавно управление ще даде позитивни реакции. Той споделя, че македонската страна е разполагаем за уточняване на детайлностите с държавното управление в София.

„ Като знаете, че новото българско държавно управление е образувано на 13-ти, не можете да очаквате на 14 на Съвета по общите въпроси, където участват министрите, да се вземе решение. Наистина не изгубвам вяра, че новото българско държавно управление благодарение на президента Радев ще даде позитивни реакции. Най-накрая дадохме своите отговори и имам вяра, че всички недоразумения са преодоляни. Ако останат детайлности, ние сме разполагаем като страна, под управлението на бъдещия министър председател, с цел да ги изясним и обсъдим “, сподели Заев.

По думите му, той и българският министър председател Кирил Петков са разискали въпросът да се реши за най-вече шест месеца и са се договорили да се образуват работни групи за енергетика, инфраструктура, стопанска система, просвета, опазване на здравето, тъй че, както сподели той, те биха могли да основат среда за превъзмогване на проблемите.

Заев чака провеждането на първата Междуправителствена конференция с Европейски Съюз да бъде един от първите огромни триумфи на новия министър председател Димитър Ковачевски.

Той счита, че не са нужни предварителни парламентарни избори, с цел да може страната, т.е. стопанската система да пораства и да се развива.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР