Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев е на посещение

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев е на посещение
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Радев след срещата със Заев: За съжаление, диалогът през последните години беше замразен

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев е на посещаване у нас. Акцент във визитата е задълбочаването на двустранния разговор и вероятността за реализиране на действителен прогрес в процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония.

Заев ще организира диалог с българския държавен глава Румен Радев. Двамата дават брифинг след срещата си.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Република Северна Македония за нас е най-важната близка другарска страна. Затова се нуждаем от регулярни контакти, разговор и съдействие, акцентира президентът Румен Радев.

За страдание, през последните години тези връзки попаднаха в задънена улица, разговорът беше замразен, а това се отрази и на вашата вероятност за присъединение към Европейски Съюз, добави Радев.

Договорът за съдействие от 2017 година нямаше съответни обвързващи условия и периоди, и това даде опция за променливи решения и дейности, сподели още президентът на България.



Сн. Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия

По-рано денем министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев беседва с българския си сътрудник Стефан Янев .

Вчера пред Българска национална телевизия министър председателят Стефан Янев съобщи, че България няма да утвърди преговорната рамка с районен съд Македония в настоящия ѝ тип. Той още веднъж напомни, че българската позиция е ясна и поредна и по нея има решение на Народното събрание от 2019 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР