Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще участва във

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще участва във
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски ще участва във втората среща на Европейската политическа общност в Кишинев

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски ще взе участие във втората среща на Европейската политическа общественост в Кишинев, оповестяват от държавната пресслужба в Скопие.

В срещата на върха на Европейската политическа общественост ще вземат участие 47 водачи, в това число от 27-те държави-членки на Европейски Съюз, както и на страните от Западните Балкани, Армения, Азербайджан, Грузия, Исландия, Лихтенщайн, Молдова, Норвегия, Швейцария, Турция, Украйна, Англия и представители на Европейската комисия, Европейският съвет, Европейският парламент. 

Програмата включва паралелни кръгли маси по тематики, свързани с даването на основна инфраструктура,  засилване на битката против хакерските атаки, създаване на общоевропейска енергийна политика и разглеждане на опцията за повече продан на студенти.

В програмата на Ковачевски, с изключение на присъединяване кръгла маса за енергетиката, са включени и няколко двустранни срещи, в това число с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола  Роберта Мецола Роберта Мецола е роден на 18 януари 1979 година, в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена, министър-председателя на Дания Мете Федериксен, министър-председателя на Молдова Дорин Речан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР