Премиерът на Полша Доналд Туск предупреди, че Европа е навлязла

...
Премиерът на Полша Доналд Туск предупреди, че Европа е навлязла
Коментари Харесай

Европа навлиза в предвоенна ера, предупреждава Доналд Туск

Премиерът на Полша Доналд Туск предизвести, че Европа е навлязла в предвоенна епоха. Според него, в случай че Украйна бъде победена от Русия, никой в ​​Европа няма да може да се усеща в сигурност. Това съобщи БиБиСи.

Той акцентира, че войната към този момент не е разбиране от предишното . По думите му тя е напълно същинска и е почнала преди две години.

Доналд Туск, някогашен президент на Европейския съвет, уточни, че съветският президент Владимир Путин към този момент е обвинил Украйна за терористичната  в Москва без никакви доказателства. Путин явно усеща нуждата да оправдае все по-насилствените офанзиви против цивилен цели в Украйна, добави той.

Независимо дали Джо Байдън или Доналд Тръмп завоюва президентските избори в Съединени американски щати през ноември, Туск е на мнение, че Европа ще стане по-привлекателен сътрудник за Съединени американски щати, в случай че стане по-самостоятелна във военно отношение.

Не става въпрос за това Европа да реализира военна автономност от Съединени американски щати или да сътвори " паралелни структури на НАТО. Сега Полша харчи 4% от своята икономическа продукция за защита, а всяка друга европейска страна би трябвало да харчи 2% от Брутният вътрешен продукт, като Европейският съюз като цяло е душевен подготвен да се бори за своята сигурност, разясни полският министър председател.

Призовавайки за незабавна военна помощ за Украйна, Туск предизвести, че с ледващите две години от войната ще решат всичко.  По думите му живеем в най-критичния миг от края на Втората международна война. Според него всевъзможни сюжети са вероятни.

Трябва душевен да свикнем с настъпването на нова епоха. Предвоенната епоха, предизвести той.
 Туск пред Макрон и Шолц: По-малко приказки и повече оръжия за Украйна
Туск пред Макрон и Шолц: По-малко приказки и повече оръжия за Украйна

Той може да се опита да бъде медиатор сред Париж и Берлин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР