Премиерът на Палестинската автономия Мохамад Щайе призова международните сили да

...
Премиерът на Палестинската автономия Мохамад Щайе призова международните сили да
Коментари Харесай

Палестина: Светът да бойкотира мирния план на Тръмп

Премиерът на Палестинската автономност Мохамад Щайе прикани интернационалните сили да бойкотират мирния проект на Доналд Тръмп, който палестинците преглеждат като привързан в интерес на Израел , осведоми Агенция Франс Прес.
 Тръмп разкрива дълго чакания кротичък проект за Близкия изток до дни
Тръмп разкрива дълго чакания кротичък проект за Близкия изток до дни

На президентския аероплан Air Force One на път за Маями американският президент съпостави разрешаването на един от продължителните териториални разногласия в света с бизнес договорка

" Това е проект за отбрана на Тръмп от импийчмънт и отбрана на (премиера Бенямин) Нетаняху от затвор. Това не е кротичък проект за Близкия изток ", сподели министър-председателят на среща на кабинета.

" Този проект дава суверенитет на Израел над палестинската територия. Призоваваме интернационалната общественост да не бъде сътрудник в това, тъй като опонира на интернационалното право. Правата на палестинския народ не са за обмен ", закани се Щайе.

Премиерът посочи, че президентът Махмуд Абас ще с вика среща на палестинското управление за разискване на най-хубавите способи да се отговори на проекта.

В Газа през днешния ден няколкостотин палестинци стачкуват против проекта на Тръмп, който е именуван от палестинците иронично " Споразумението на века ".

Междувременно стана ясно, че неотдавна Абас е отказал телефонен диалог с президента Доналд Тръмп , осведоми Анадолската организация, базирайки се на върховен палестински представител.

Днес Тръмп ще одобри Нетаняху и Бени Ганц, водач на опозиционната израелска партия " Синьо и бяло ", в Белия дом. Те ще обсъдят проекта на американската администрация за разрешаване на израелско-палестинския спор.

" Имаше опити от Тръмп да организира телефонен диалог с Абас , само че той отхвърли ", сподели източникът и добави, че това е станало през последните няколко дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР