Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се очаква да подаде

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се очаква да подаде
Коментари Харесай

Скай нюз: Очаква се Борис Джонсън да подаде оставка като премиер по-късно днес

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се чака да подаде оставка от поста си по-късно денем, заяви Скай нюз в четвъртък, базирайки се на неназован източник.

Някои от най-близките съдружници на Джонсън към този момент признават, че е пристигнал моментът, в който той да напусне държавното управление и се пробват да го " убедят да подаде оставка ", съгласно информацията на Скай нюз.

Според Би Би Си Джонсън ще подаде оставка като водач на Консервативната партия през днешния ден, само че ще остане министър председател до есента.

Надпреварата за нов водач ще се състои през лятото и нов министър-председател ще заеме поста в точния момент за партийната конференция на торите през октомври.

Междувременно и новоназначеният финансов министър Надим Захауи разгласява писмо в четвъртък, в което приканва премиера Борис Джонсън да подаде оставка. Захауи беше назначен на поста си едвам преди два дни след напускането на Риши Сунак.

Захауи изясни, че персонално е посъветвал Джонсън да напусне.

" Сърцето ми е разрушено, че той не ме послуша и че в този момент подкопава невероятните достижения на това държавно управление в този късен час. Страната заслужава държавно управление, което е освен устойчиво, само че и което работи честно. Г-н Премиер, знаете в сърцето си какво е вярното нещо да извършите и си тръгвайте в този момент ", написа Захауи.

Последната актуализация от английските медии демонстрира, че 57 чиновници на държавното управление на Обединеното кралство са се отдръпнали от своите постове на Даунинг стрийт.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР