Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се очаква да подаде

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се очаква да подаде
Коментари Харесай

Sky News: Очаква се Борис Джонсън да подаде оставка като премиер по-късно днес

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се чака да подаде оставка от поста си по-късно денем,, базирайки се на неназован източник.

Някои от най-близките съдружници на Джонсън към този момент признават, че е пристигнал моментът, в който той да напусне държавното управление и се пробват да го " убедят да подаде оставка ", съгласно информацията на Sky News.

Междувременно и новоназначенията финансов министър Надим Захауи разгласява писмо в четвъртък, в което приканва премиера Борис Джонсън да подаде оставка. Захауи беше назначен на поста си едвам преди два дни след напускането на Риши Сунак. Захауи изясни, че персонално е посъветвал Джонсън да напусне.

" Сърцето ми е разрушено, че той не ме послуша и че в този момент подкопава невероятните достижения на това държавно управление в този късен час. Страната заслужава държавно управление, което е освен устойчиво, само че и което работи честно. Г-н Премиер, знаете в сърцето си какво е вярното нещо да извършите и си тръгвайте в този момент ", написа Захауи. Последната актуализация от английските медии демонстрира, че 57 чиновници на държавното управление на Обединеното кралство са се отдръпнали от своите постове на Даунинг стрийт.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР