Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън е казал на германския

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън е казал на германския
Коментари Харесай

Джонсън към Меркел: Готови сме за Брекзит и без сделка

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън е споделил на немския канцлер Ангела Меркел , че " въпреки постигането на Брекзит съглашение в идващите дни да бъде от изгода както за Европейския съюз, по този начин и за Англия, Лондон също по този начин е подготвен да се изправи против сюжет, при който не е реализирано съглашение, обявиха в неделя от кабинета на премиера, съобщи БНР.

В телефонен диалог с Меркел английският министър-председател е повторил, че риболовът и равнопоставеността са областите, изискващи най-голямо внимание заради " забележителните пропуски ", които съществуват сред позициите на Лондон и Европейски Съюз по тези въпроси.

Ден по-рано Борис Джонсън е отправил сходно обръщение и към френския президент Еманюел Макрон.

В телефонен диалог Джонсън е споделил на Макрон, че страната му ще изследва всички способи за реализиране на комерсиално съглашение с Европейския съюз след Брекзит , обявиха от Даунинг Стрийт в събота.

Джонсън е " подчертал, че през идващите дни би трябвало да се реализира прогрес, с цел да се преодолеят забележителните пропуски, изключително в региона на рибарството и равнопоставеността, посредством процеса на интензивни диалози сред основните договарящи ", съобщи премиерският кабинет и добави, че " той е подчертал, че договорка та е по-добра и за двете страни, само че също по този начин, че Обединеното кралство е готово да приключи преходния интервал в края на годината при условия, сходни на австралийските търговски договорености с Европейски Съюз, в случай че не може да бъде постигано двустранно съглашение ".

В неотдавнашни информации се показва, че основния европейски договарящ Мишел Барние възнамерява да удължи договаряния те с Англия и след 15 октомври - срокът, който Лондон дефинира като последна дата за реализиране на договорка с Европейски Съюз.

Междувременно " Файненшъл таймс " заяви, че френският президент Еманюел Макрон и други водачи на Европейски Съюз ще упорстват за строги правила при използване на всяка възможна комерсиална договорка с Англия, предупреждавайки, че желанието на английския премиера Борис Джонсън да анулира Брекзит контракта сподели, че не може да се има вяра на думата на Англия.

Дипломати от Европейски Съюз обявиха пред финансовото издание, че водачите на Европейската среща на върха, която стартира този четвъртък, ще призоват европейски Брекзит договарящ Мишел Барние да обезпечи, че " равните условия " за европейския бизнес, конкуриращ се с английските компании, ще бъдат обезпечени от правото на Брюксел да предприеме бързи ответни дейности, в случай че Англия наруши двустранните задължения.

Франция и други риболовни страни в Европейски Съюз ще подчертаят решимостта си да запазят квотните права в английски води, оставяйки на Барние лимитирано пространство за маневриране при продължаващите договаряния с Лондон, оповестява " Файненшъл таймс ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР