Премиерът на Нова Зеландия г-жа Джасинда Ардърн заяви днес на

...
Премиерът на Нова Зеландия г-жа Джасинда Ардърн заяви днес на
Коментари Харесай

Джасинда Ардърн: Нова Зеландия има дълг към мюсюлманите

Премиерът на Нова Зеландия госпожа Джасинда Ардърн съобщи през днешния ден на прочувствена гала, с която се означи втората годишнина от нападенията против джамия и ислямски център в Крайстчърч, че страната има дълг да поддържа своята мюсюлманска общественост.
Още по тематиката
Стотици хора участваха на тази гала, минала при засилени ограничения за сигурност. С нея бе почетена паметта на 51 убити новозеландци и десетки ранени при нападенията на от тежко въоръжен стрелец на 15 март 2019 година, заяви Франс прес.

Темел Атакокюгю, ранен девет пъти в лицето, ръцете и краката, се разплака, когато си напомни за гибелта на момченце на три години, починало при атентата, с чийто татко той се е лекувал в болничното заведение.

Ардърн получи мощна поддръжка за съчувствието си към оживелите и фамилиите на жертвите на стрелбата, както и за бързата реакция и решението да бъде засилен контролът върху огнестрелните оръжия в Нова Зеландия. Тя съобщи, че въпреки думите да има способността да лекуват, те в никакъв случай не биха могли да трансформират станалото.

" Мъже, дами и деца починаха при този терористичен акт. Думите няма да изтрият страха, обзел мюсюлманската общественост ", съобщи Ардърн на церемонията. Страната ни би трябвало да стане по-единна, горда от своето многообразие, за което да милее и при нужда да го пази пламенно, добави новозеландската премиерка.

Стрелецът, Брентън Тарант, оповестил се за суперксенофоб, бе задържам минути след нападенията и получи доживотна присъда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР