Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви във вторник, че

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви във вторник, че
Коментари Харесай

Премиер заповяда: Задължителна ваксинация във всички фирми

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн разгласи във вторник, че всички компании, работещи в страната, би трябвало да имат изцяло имунизирани против COVID-19 чиновници, с цел да могат да продължат да работят, съобщи БНР.

Ардърн означи, че няма да има религиозни изключения от това предписание, като на едвам на по-малко от 100 души от петмилионното население на страната ще бъде разрешено да пропуснат имунизацията по медицински аргументи. В момента Нова Зеландия предлага имунизация единствено с имунизацията на Pfizer/BioNTech.

Решението е част от проекта на държавното управление за постигане на 90% имунизации и прекосяване от локдаун към нова система " светофар ", когато става въпрос за ограничавания. Към днешна дата Нова Зеландия е записала 5822 случая на COVID-19 и 28 смъртни случая, като през последното денонощия бяха установени нови 73 случая на COVID-19. За съпоставяне - единствено в границите на последното денонощие в България бяха регистрирани нови 5863 случая на ковид и 243 смъртни случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР