Премиерът на Нидерландия Марк Рюте ще подаде оставката на кабинета

...
Премиерът на Нидерландия Марк Рюте ще подаде оставката на кабинета
Коментари Харесай

Нидерландското правителство ще подаде оставка заради имиграцията според местни медии

Премиерът на Нидерландия Марк Рюте ще подаде оставката на кабинета си, откакто не беше реализирано единодушие по ограниченията за ограничение на имиграцията, оповестиха нидерландска осведомителна организация АНП, както и други локални медии, представени от " Асошиейтед Прес " и Ройтерс.

Според източници на АНП четвъртото съдружно държавно управление на Рюте се е разпаднало, защото не е съумяло да стигне до съглашение по какъв начин да ограничи броя на търсещите леговище в Нидерландия след напрегнати договаряния, траяли три дни. Две от политическите сили в кабинета не са подкрепили предложенията на консервативната партия на Рюте за справяне с имиграцията. 

Късно през днешния ден беше проведена спомагателна среща на кабинета на Рюте. " Говорихме дълго време, идваме тук довечера, тъй като не успяхме ", съобщи министърът на защитата Кайса Олонгрен пред кореспонденти, до момента в който влизаше в съвещанието на кабинета.Други министри, пристигнали за съвещанието, не потвърдиха, че неуспехът на договарянията е довел до рухването на държавното управление. Но опозиционните депутати не губиха време да призоват за нови избори.Геерт Вилдерс, водач на антиимиграционната Партия на свободата, написа в Туитър: " Бързи избори в този момент ". Йесе Клавер, водач на партията " Зелена левица ", също прикани за избори и съобщи пред холандската телевизия NOS: " Тази страна се нуждае от смяна на посоката. "

Напрежението доближи своя връх тази седмица, откакто Рюте потърси поддръжка за предлагането си за ограничение на влизането на деца на военни бежанци, които към този момент са в Нидерландия. Освен това нидерландският министър председател предложи ограничения, които биха принудили разграничени фамилии да чакат най-малко две години, преди да могат да се съберат.

Миналата година броят на молбите за леговище в Нидерландия скочи с една трета и надвиши 46 000, а държавното управление предвижда, че тази година могат да станат над 70 000.  Това още веднъж ще докара до натоварване на местата за настаняване на бежанци в Нидерландия, отбелязва Ройтерс. 

Миналата година стотици бежанци бяха принудени да спят навън, без никакъв или с стеснен достъп до питейна вода, санитарни пространства или здравни грижи. 

След като филантропичната организация " Лекари без граници " за първи път в историята на страната изпрати екип, който да помогне с медицинските потребности на имигрантите, Рюте съобщи, че се усеща " компрометиран ". Той даде обещание да усъвършенства изискванията в обектите, основно посредством понижаване на броя на бежанците, които идват в Нидерландия. 

Но той не съумя да завоюва поддръжката на съдружните сътрудници, които смятаха, че политиката му отива прекомерно надалеч.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР