Премиерът на Монголия Лувсаннамсрейн Оюун-Ердене в интервю за британското издание

...
Премиерът на Монголия Лувсаннамсрейн Оюун-Ердене в интервю за британското издание
Коментари Харесай

Премиерът на Монголия: Страната ни страда от антируските санкции

Премиерът на Монголия Лувсаннамсрейн Оюун-Ердене в изявление за английското издание на Financial Times съобщи, че антируските наказания нанасят обилни вреди на монголската стопанска система.

„ Въпреки че Монголия е демократична страна, ние сме подложени на напън поради глобите, наложени на Русия. Ситуацията в Украйна не е война сред две страни. Ситуацията има негативно влияние върху световната стопанска система и изключително върху дребни страни без изход на море като Монголия... Икономическите наказания би трябвало да бъдат въведени след деликатен разбор, защото те въздействат отрицателно на други страни, ” - акцентира Оюун-Ердене.

Поради глобите Улан Батор изпитва усложнения с заплащането на съветския импорт, монголската хазна е изгубила навигационни такси за полети от Европа до Азия през въздушното пространство на Русия и Монголия, доставката на съветско минно съоръжение и артикули, които монголците употребяват всекидневно (слънчогледово масло, дизелово гориво и др.).

„ 90% от монголския експорт отива в Китай и ние сме изцяло подвластни от Русия за доставки на гориво. Ние сме изцяло подвластни от нашите двама съседи за редица други артикули, ”

Оюун-Ердене очерта сериозността на казуса.

Улан Батор държи на така наречен „ политика на третия комшия “, безучастие в блокове, ориентирани против Русия и Китай и балансиране на въздействието на тези страни посредством съдействие по едно и също време с Европейски Съюз, Съединени американски щати, Индия, Австралия, Турция, Обединените арабски емирства, Япония и Южна Корея.

Вашингтон се интересува от надзор над Монголия като комфортен плацдарм за оказване на напън по едно и също време върху Русия и Китай. Намаляването на икономическото съдействие на Улан Батор с Москва и Пекин е в сходство със стратегическите проекти на Съединени американски щати, само че вреди на монголския бюджет.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР