Премиерът на Ливан Саад Харири съобщи, че подава оставка, информират

...
Премиерът на Ливан Саад Харири съобщи, че подава оставка, информират
Коментари Харесай

Премиерът на Ливан Саад Харири подаде оставка

Премиерът на Ливан Саад Харири заяви, че подава оставка , осведомят медии.

Харири разгласи решението си на фона на продължаващите към този момент две седмици антиправителствени митинги , които сковаха страната.
 Протести сковаха Ливан
Протести сковаха Ливан

Пренебрегвайки молбите на топ водачите на Ливан, протестиращите са блокирали страната за 12-ти следващ ден

Той съобщи, че ще отиде в президентството и ще подава оставката си пред президента Мишел Аун . Харири прикани на конференция ливанците да защитят стабилността и сигурността на страната.

Никой не е по-голям от страната , разгласи той.

Стигнах до задънена улица в опитите за намиране на излаз от рецесията , акцентира той.
 Протести не в името на Всевишния Бог, а в името на Насъщния джоб. Ирак и Ливан
Протести не в името на Всевишния Бог, а в името на Насъщния джоб. Ирак и Ливан

Протестите в някоя страна от Близкия изток не се лимитират единствено до съответната страна, а минават елементарно, като пожар, границите. И това е разумно, съгласно Мартин Табаков, защото формалните граници постоянно са заченати ин витро в някоя европейска епруветка

Междувременно поддръжници на " Хизбула " нападнаха лагер на протестиращи в централната част на Бейрут . Някои от тях, носещи пръчки, са запалили палатки и са съборили други.

Полицията и армията започнаха да се пробват да изтласкат протестиращи от основни пътни артерии.

Лидерът на " Хизбула " Хасан Насрала подлага на критика протестиращите, като твърди, че са подкрепяни и финансирани от непознати сили и враждебни политически групи.

Протестиращи по улиците на Ливан ликуват след обръщението на Харири към нацията и оповестеното от него желание да подаде оставка.

Недоволните ливанци желаят по-голяма независимост, по-добри услуги и преустановяване на корупцията и други неща. Тяхната невиждана готовност, провокирана от препоръчан налог върху позвъняванията с мобилни приложения на 17 октомври - бързо прерасна в всеобща проява против политическия хайлайф , който безусловно остава неизменен от три десетилетия.

Протестите, които не се водят от водачи, са проведени от младо потомство мъже и дами, които са родени след Гражданската война (1975-1990).

Повече от ¼ от популацията на Ливан живее в беднотия , съгласно данни на Световната банка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР