Премиерът на Китай Ли Къцян обяви, че страната му не

...
Премиерът на Китай Ли Къцян обяви, че страната му не
Коментари Харесай

Китай не иска търговска война със САЩ

Премиерът на Китай Ли Къцян разгласи, че страната му не желае комерсиална война със Съединени американски щати, заяви Синхуа.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи въвеждането на нови мита за вноса на първични материали от Китай и Европа. Това провокира недоволството на доста страни, които оповестиха, че са подготвени за ответни дейности.

„ Мисля, че би трябвало да подходим рационално, а не под въздействието на страсти. Не желаеме да водим комерсиална война. От такава никой няма да излезе победител. Китай е виновен и дълготраен вложители и ние сме подготвени да отворим пазарите си, даже още повече “, съобщи Къцян.

Вече се появиха информации, че Съединени американски щати може да вкарат спомагателни мита особено за Китай. Все още няма информации какъв би бил отговорът на Китай.

Тръмп разгласи своите планове за стопански дейности по отношение на Китай още по време на предизборната си акцията. Той съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да лимитират вноса от страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР