Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че неидентифициран обект е

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи, че неидентифициран обект е
Коментари Харесай

Трюдо съобщи, че е свален неидентифициран обект, докато прелитал над Канада

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви, че неидентифициран обект е бил свален, до момента в който е прелитал над северозападната част на страната, предадоха международните организации. Обектът  е бил свален над Юкон, северозападна територия в Канада, граничеща с Аляска. Първоначално той е бил видян над Аляска, разясни говорител на Пентагона. Миналия уикенд с американска ракета бе свален над Съединени американски щати китайски балон, за който Вашингтон сподели, че е бил шпионски, а Пекин, че е бил проучвателен, напомня Българска телеграфна агенция.
" Разпоредих да бъде свален неидентифициран обект, който летеше в канадското въздушно пространство ", заяви в Туитър Джъстин Трюдо.

" Самолети на Канада и на Съединени американски щати бяха изпратени на място. Американски аероплан Ф-22 стреля и порази обекта ", добави Трюдо. Той заяви също така, че е разговарял по отношение на случая с американския президент Джо Байдън.
Говорителят на Пентагона Пат Райдър изясни, че президентът Байдън е разрешил на един от самолетите на Северноамериканското авиокосмическо командване да работи с Канада. Сега канадските сили ще приберат и проучват отломките от сваления обект, разясни пък Трюдо.
Министърът на обраната на Канада Анита Ананд съобщи, че е говорила с американския си сътрудник Лойд Остин и двамата са удостоверили, че дружно ще пазят суверенитета на страните си.

Обектът  е бил свален над Юкон, северозападна територия в Канада, граничеща с Аляска. Първоначално той е бил видян над Аляска, разясни представителят на Пентагона.
В петък американските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили по заповед на американския президент Джо Байдън неидентифициран обект над Аляска.
Вчера американските военни продължиха да пазят безмълвие по въпроса за какъв обект става дума. Още в петък Пентагонът съобщи, че обектът над Аляска е бил с размери на дребна кола, прелитал е на огромна височина и е изглеждал безпилотен.
Миналия уикенд с американска ракета бе свален над Съединени американски щати китайски балон, за който Вашингтон сподели, че е бил шпионски, а Пекин, че е бил проучвателен. Това породи дипломатическо напрежение сред двете страни и докара до анулация на визитата на американския държавен секретар Антъни Блинкън в Китай.
След новината, обявена от Трюдо довечера, канадската министърка на защитата Ананд разясни, че сваленият обект над Канада е представлявал евентуална опасност за самолетите на гражданската авиация. Той е летял на височина от 14 000 фута (4,2 километра), нелегално е навлязъл в канадското въздушно пространство и е представлявал действителна опасност за гражданските полети, сподели Ананд. Тя разясни, че обектът е бил свален на към 100 благи (160 километра) от границата на Канада със Съединени американски щати, над територията на Канада.
Същевременно стана ясно, че американското Управление за гражданско въздухоплаване е затворило част от въздушното пространство на щата Монтана за действия, свързани с министерството на защитата.
Забранени са били полетите в зона на към Хавър в Монтана, покрай границата с Канада. Засега не излиза наяве дали мярката е обвързвана с други балони или други обекти, видяни да прелитат оттова.
Подобна заповед организацията бе издала в отговор на хипотетичния китайски шпионски балон, който бе свален предишния уикенд с американска ракета над Южна Каролина.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
12 Фев 202316212 Фев 20234812 Фев 202322912 Фев 202318812 Фев 20234812 Фев 202393КоментариДа не земат да смъкнат некой в действителност неидентифициран,12 Фев 2023 9:23ч.
че тогава белята ще е от извънпланетарен мащаб.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202393307 Фев 202389010 Фев 2023279507 Фев 2023784
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР