Премиерът на Израел отблъсна в събота призивите на западните съюзници

...
Премиерът на Израел отблъсна в събота призивите на западните съюзници
Коментари Харесай

Главната болница в Газа потъна в мрак по време на интензивни боеве, тъй като атаките на Израел я поставиха в противоречие със съюзниците

Премиерът на Израел отблъсна в събота апелите на западните съдружници да направи повече за отбрана на палестинските цивилни, до момента в който войските обкръжиха най-голямата болница в Газа болница, където лекарите споделиха, че петима пациенти са умряли - в това число недоносено бебе - откакто последният генератор е приключил горивото.

Израел показа болница Шифа като основен команден пункт на Хамас, като сподели, че бойците употребяват цивилни като живи щитове там и е сложил комплицирани бункери под него - изказванията на чиновниците на Хамас и Шифа отхвърлят. През последните дни боевете покрай Шифа и други лечебни заведения в зоната на бойните дейности в Северна Газа се ускориха и доставките свършиха.

„ Няма електричество. Медицинските устройства са спрени. Пациентите, изключително тези в интензивно поделение, стартира да умира ", сподели Мохамед Абу Селмия, шеф на Shifa, говорейки по телефона при звука на пукотевица и детонации.

смъртоносната офанзива на 7 октомври против Израел, при която бяха убити минимум 1200 души, съдружниците на Израел опазиха правото на страната да се отбрани. Но в този момент във втория месец на войната, има възходящи разлики в това какъв брой считат, че Израел би трябвало да води своята борба.

Съединени американски щати упорстват за краткотрайни паузи, които биха разрешили по-широко систематизиране на по този начин нужната помощ за цивилни в обсадената територия, където изискванията стават все по-тежки. Засега обаче Израел се е съгласил единствено на къси дневни интервали, през които цивилните могат да изоставен зоната на сухопътни борби в северната част на Газа и да се насочат на юг пешком по основната северно-южна артерия на територията.

Тъй като тези Прозорците за евакуация бяха оповестени за първи път преди седмица, повече от 150 000 цивилни са избягали на север, съгласно наблюдаващи на Организация на обединените нации. В събота военните оповестиха нов прозорец за евакуация, като споделиха, че цивилните могат да употребяват централния път и крайбрежния път.

По основния път можеше да се види непрекъснат поток от хора, които бягаха на юг, стискайки деца и торби с движимости, доста пешком, а някои в каруци, теглени от магарета. Един мъж бутна две деца в ръчна количка.

Десетки хиляди остават в северната част на Газа, доста от които се приютяват в лечебни заведения и пренаселени центрове на Организация на обединените нации.

Палестинските цивилни и правозащитници се опълчиха на изобразяването на южните зони за евакуация от Израел като „ относително безвредни “, отбелязвайки, че израелските бомбардировки са траяли в Газа, в това число въздушни удари на юг, които съгласно Израел са ориентирани към водачите на Хамас, само че това също е умъртвило дами и деца.

Съединени американски щати и Израел също имат разнообразни визии за това по какъв начин би трябвало да наподобява следвоенната Газа. Нетаняху и военни водачи споделиха, че това би трябвало да бъде подбудено само от потребностите на сигурността на Израел, като да вземем за пример да се подсигурява, че от територията не излизат закани. Израел сподели, че основна цел на войната е да смаже Хамас, войнствена формация, която ръководи Газа от 16 години.

Държавният секретар Антъни Блинкен, говорейки пред кореспонденти в петък по време на обиколка в Азия, изложи това, което той сподели, бяха фундаментални правила за следвоенна Газа, някои от които наподобява опонират на тесния метод на Израел.

Блинкен сподели, че тези правила включват „ никакво принудително разселване на палестинци от Газа, никакво потребление на Газа като платформа за пускане на тероризъм или други офанзиви против Израел, никакво понижаване на територията на Газа и ангажимент към палестинците -водено ръководство за Газа и за Западния бряг, и то по обединен метод. "

Саудитска Арабия одобри мюсюлмански и арабски водачи в Рияд в събота за разработване на лична сплотена тактика за Газа. Първоначално планувани да бъдат две обособени събирания, страната реши да ги сплоти в едно, с цел да форсира процеса в отговор на ескалиращото принуждение, съгласно саудитското външно министерство.

Загрижеността набъбна през последните дни, защото боевете през гъсто обитаемоте квартали на град Газа се приближиха до лечебните заведения, за които Израел твърди, че се употребяват от бойци на Хамас.

Хиляди цивилни бяха избити укривайки се в комплекса Шифа през последните седмици, само че мнозина избягаха в петък след няколко удара наоколо, при които един човек беше погубен и няколко бяха ранени.

Абас, представителят на здравното министерство, сподели пред сателитния ефирен канал Ал Джазира, че към момента има 1500 пациенти в Шифа, дружно с 1500 медицински личен състав и сред 15 000 и 20 000 души, търсещи заслон.

„ В комплекса в този момент липсва храна, вода и електричество “, сподели той. „ Отделенията за интензивно лекуване стопираха да работят. “

Хиляди избягаха от Шифа и други лечебни заведения, които бяха атакувани, само че лекарите споделиха, че е невероятно всички да се измъкнат.

„ Не можем евакуираме се и (оставяме) тези хора вътре “, сподели хирургът на „ Лекари без граници “ в Shifa, Мохамед Обейд, представен от организацията. „ Като доктор се кълна да оказвам помощ на хората, които се нуждаят от помощ. “

Организацията сподели, че други лекари са съобщили, че някои чиновници са избягали, с цел да спасят себе си и фамилиите си, и прикани всички лечебни заведения да бъдат предпазени. < /p>

Повече от 11 070 палестинци, две трети от които дами и малолетни, са били убити от началото на войната, съгласно Министерството на здравеопазването в следената от Хамас Газа, което не прави разлика сред гибелта на цивилни и бойци. Около 2700 души са оповестени за изчезнали и се счита, че евентуално са хванати в капан или мъртви под руините.

Управляваното от Хамас вътрешно министерство заяви, че шестима души са били убити рано в събота при удар против бежанския лагер Нусейрат, който удари къща. Лагерът се намира в южната зона за евакуация.

Поне 1200 души са били убити в Израел, основно при първичната офанзива на Хамас, а 41 израелски бойци са били убити в Газа от началото на наземната атака, израелски споделят чиновници.

Близо 240 души, отвлечени от Хамас от Израел, остават в плен.

Около 250 000 израелци бяха принудени да се изтеглят от общности покрай Газа и по северната граница с Ливан, където израелските сили и Хизбула екстремистите си разменят огън неведнъж.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР