Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че еврейската държава може

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че еврейската държава може
Коментари Харесай

Нетаняху: Война с Газа може да стане във всеки момент

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че еврейската страна може да предприеме военна интервенция в Ивицата Газа преди провеждането на парламентарните избори на 17 септември, оповестяват израелските медии.

Това стана при завръщането му от посещаване в Русия, като по думите му сходен акт " може да се случи във всеки миг ".

Това изказване беше направено единствено един ден, откакто Нетаняху сподели, че " наподобява, че няма да има различен избор с изключение на да стартираме широкомащабна акция в Газа ".

Нетаняху в допълнение приказва за срещата си с съветския президент Владимир Путин, твърдейки, че той не бил осъдил " изказването за анексиране " на долината на река Йордан, което той направи преди няколко дни.

Нетаняху увери, че е имал " отлична среща с съветския боен министър Сергей Шойгу, а по-късно дълга и частна среща с Путин ".

По време на срещата им Путин споделил, че резултатите от изборите за Кнесет (израелския парламент) са доста значими за Москва и тя се надява определените политици да поддържат близки връзки с Русия. Руският президент отбелязал смисъла на съдействието сред двете страни по въпросите на сигурността и изтъкнал, че " значително посредством " на напъните на Нетаняху, връзките във връзка със сигурността и военното съдействие сред двете страни получиха " ново качество ".

По време на същото посещаване в Сочи Нетаняху сподели, че на Израел би трябвало да бъде разрешено да работи свободно против Иран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР