Премиерът на Италия Марио Драги спечели с лекота вчерашния вот

...
Премиерът на Италия Марио Драги спечели с лекота вчерашния вот
Коментари Харесай

Драги спечели доверие и от Долната камара на италианския парламент

Премиерът на Италия Марио Драги завоюва с лекост вчерашния избор на доверие в долната камара на Народното събрание – последната стъпка преди новото държавно управление да поеме властта в страната, съобщи Ройтерс.

Камара на депутатите гласоподава доверие на кабинета с 535 гласа „ за “ против 56 гласа „ срещу “, като крайнодясната „ Италиански братя “ бе единствената огромна партия, която не поддържа някогашният шеф на Европейската централна банка.

Драги банка постави клетва като министър-председател през уикенда, откакто по-рано италианският президент Серджо Матарела му връчи мандат за основаване на ново държавно управление в опит да извади страната от политическата рецесия, провокирана от излизането на партията на някогашният министър председател Матео Ренци от ръководещата коалиция.

По-рано той завоюва избор на доверие в Сената на Италия, пред които той съобщи, че ще вкара огромни промени, които да оказват помощ на страната да се оправи с икономическата и здравната рецесия, провокирана от пандемията.

Решението да бъде подсилен Драги провокира разтърсвания в придвижването „ Пет звезди “ – най-голямата партия в италианския парламент. В сряда 15 от нейните 92 сенатори гласоподаваха срещу него, а през вчерашния ден 16 от 189-те депутати на придвижването гласоподаваха срещу Драги в долната камара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР