Премиерът на Испания Педро Санчес пристигна в Киев. Визитата му

...
Премиерът на Испания Педро Санчес пристигна в Киев. Визитата му
Коментари Харесай

Педро Санчес пристигна в Киев

Премиерът на Испания Педро Санчес дойде в Киев . Визитата му не бе публично оповестена авансово, както нормално се прави при посещаване на високопоставени европейски политици и служители. За нея заяви президентът Зеленски в четвъртък във видеообръщението си към водачите на страните от Европейския съюз.

Емблематично е, че визитата се организира в първия ден,  и задачата й е да подчертае поддръжката на Европейския съюз за Украйна против съветската експанзия.

Санчес дойде в украинската столица с трен от Полша . Испанският министър председател ще направи послание към Върховната рада, а по-късно ще организира среща с президента Володимир Зеленски.

" Вече в Киев. Исках първото деяние на испанското председателство на Съвета на Европейския съюз да бъде в Украйна " с Володимир Зеленски, написа в своя акаунт в " Туитър " Санчес.

Това е третата аудиенция на Санчес в Украйна след началото на съветската пълномащабна инвазия в страната на 24 февруари предходната година, отбелязва АП.

Вчера Санчес съобщи, че " войната в Украйна ще бъде един от главните цели на испанското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз , с акцент върху гарантирането на единството на всички страни членки (по този въпрос) ". Голяма е вероятността обаче Санчес да не остане дълго отпред на Испания - през август в страната ще се проведат избори и е огромна вероятността неговата социалистическа партия да ги загуби. Испания обаче остава една от най проевропейски насочените страни в самия съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР