Премиерът на Испания Педро Санчес обяви днес пакет от нови

...
Премиерът на Испания Педро Санчес обяви днес пакет от нови
Коментари Харесай

Испания представи план за подпомагане на домакинствата за 3 милиарда евро

Премиерът на Испания Педро Санчес разгласи през днешния ден пакет от нови дотации на стойност 3 милиарда евро (2,9 милиарда долара) за подкрепяне на семействата с високите сметки за газ и електрическа енергия, нарастнали в допълнение след съветската инвазия в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на Асошиейтед прес.

Мерките включват закрепени цени на цените на системите за общо отопление на жилищата до края на 2023 година и повече помощи за електрическа енергия и отопление за семействата с най-ниски приходи.

При оповестяването на ограниченията в Народното събрание Педро Санчес съобщи, че от тях ще се възползват 40 на 100 от семействата.

Санчес означи, че испанското държавно управление не може изцяло да избегне войната и икономическите последици от нея " само че ние можем да смекчим, доколкото е допустимо, икономическото въздействие от войната на Путин върху общественото болшинство на страната и най-уязвимите групи ".

Мерките ще бъдат признати на съвещанието на кабинета идния вторник.

Испания утвърди наскоро изключителни налози за огромни енергийни компании и банки и краткотрайно понижи налога върху продажбите на природния газ от 21 до 15 на 100.

В бюджета си за 2023 година държавното управление на лявоцентристката коалиция възнамерява да усили налозите за лица с високи приходи и наложи краткотраен налог благосъстояние. Властите в Мадрид се надяват тези ограничения да донесат 3,1 милиарда евро, които ще бъдат употребявани за финансиране на начинания за подкрепяне на хора с ниски приходи.

 

     Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР