Премиерът на Испания Педро Санчес бе избран за председател на

...
Премиерът на Испания Педро Санчес бе избран за председател на
Коментари Харесай

Педро Санчес оглави Социалистическия интернационал

Премиерът на Испания Педро Санчес бе определен за ръководител на Социалистическия интернационал. Това стана без гласоподаване по време на конгреса, който се организира в столицата Мадрид. 

Педро Санчес разгласи желанието си да застане отпред на Социалистическия интернационал още през септември в Ню Йорк. Той заменя на поста някогашния гръцки министър председател Георгиос Папандреу, който остава почетен ръководител. 

В речта си Санчес даде обещание да трансформира организацията в която членуват 132 социалистически и социалдемократически партии от целия свят във " значима идеологическа платформа ", оповестява БНР.

Обещанието идва на фона на рецензии от страна на последователите им, че вместо да играе голямо роля на интернационалната политическа сцена, учредената през 1951 година организация е по-скоро комфортна позиция за реализация на водачи, които с десетилетия стоят на поста си, макар рестриктивните мерки, записани в устава ѝ. 

Пред някогашния испански министър председател Хосе Луис Сапатеро и сегашния министър на финансите Мария Хесус Монтеро, Санчес сподели, че ще се бори за равенството сред половете, което е един от цели му като министър-председател и против изменението на климата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР