Премиерът на Индия Нарендра Моди ще поведе еднодневния пост на

...
Премиерът на Индия Нарендра Моди ще поведе еднодневния пост на
Коментари Харесай

Власт и опозиция в Индия се цакат със спазване на пост

Премиерът на Индия Нарендра Моди ще поведе еднодневния пост на партията си в четвъртък, като реакция на опозицията, чиито водачи бяха засечени на празнични трапези преди тяхната гладна стачка, съобщи Агенция Франс Прес.

Конкурентните митинги са част от разрастващия се спор сред ръководещата националистическа партия „ Бхаратия джаната “ на Моди и безконечния и противник – Индийски народен конгрес (ИНК), преди очертаващите се национални избори.

И двете страни обаче станаха обект на подбив в обществени медии поради тяхното постене.

ИНК провежда 5-часова гладна стачка в понеделник, в изпреварващ ход против проектите на ръководещите за постене в четвъртък. Но партията бе засрамена от фотоси на нейни водачи, тъпчещи се с нахутено къри, сервирано с апетитни питки, таман преди тяхното постене.

Това провокира саркастични мнения в Туитър, а „ Бхаратия джаната “ назова техния митинг „ подбив “.

Докато Моди се готвеше да поведе партийните протестни дейности на следващия ден, партията му популяризира прецизни инструкции към депутатите, включващи възбрана за хранене на обществени места или да бъдат фотографирани, до момента в който похапват. Тя също така изпъдила уличните търговци от региона на митинга си в Делхи, твърди локален вестник.

Индийския народен конгрес назова проектите на конкурентната политическа мощ „ фарс “.

„ Бхаратия джаната “ разгласи ден за недояждане, с цел да покаже недоволството си от непрекъснатото блокиране на Народното събрание от опозицията. Заседанията ме постоянно се приключват поради замяна на крясъци в пленарна зала. Моди ще пости, с цел да покаже, недемократичния жанр, устрема към партизанско политическо разделяне и дневен ред против развиването на ИНК, добави обявиха от партията.

Моди е практикуващ хиндуист и цялостен вегетарианец, като по традиция пости всяка година за 9-дневния празник Навратри, като приема единствено течности, до момента в който грее Слънцето.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР