Премиерът на Холандия Марк Рюте заяви, че постигнатият резултат е

...
Премиерът на Холандия Марк Рюте заяви, че постигнатият резултат е
Коментари Харесай

Не бих го нарекъл историческо споразумение, сдържан Марк Рюте

Премиерът на Холандия Марк Рюте съобщи, че постигнатият резултат е в рамките на поставените от страната му граници и не сложи някакъв прецеден за общ дълг на Европейски Съюз в бъдеще , осведоми " Политико ".
 Меркел: Добър сигнал
Меркел: Добър сигнал

Планът за възобновяване е историческа смяна на нашата Европа и еврозоната, разгласи Макрон

Той отхвърли да назове подписаната договорка " историческа " за разлика от някои негови сътрудници. " Това е термин, който не бих употребявал ", акцентира Рюте.

Иначе водачът на Холандия похвали контрактувания модел на ръководство, който дава на Холандия (и на всяка друга страна членка) опция да задейства " изключителна спирачка " при заплащанията, в случай че сметне, че обещано държавното управление не е изпълнило обещанията за промяна.

Това също е в интерес на Европейската комисия , съгласно Рюте.
 Евролидерите със съглашение след исторически маратон Обновена
Евролидерите със съглашение след исторически маратон

Евролидерите договориха финансов пакет от общо 1,82 трилиона евро

" Комисията също счита, че тази изключителна спирачка ще им помогне да създадат нужните мерки с страните ", означи министър-председателят на Холандия.

Исканията на Холандия, Австрия, Дания и Швеция ( " Пестеливата четворка " ) усложниха договарянията на евролидерите, които продължиха пет дни вместо в началото плануваната двудневна среща.

Рюте не вижда разочаровани от договорката.

" Нашите връзки с европейските сътрудници остават мощни макар тежките договаряния ", увери той.
 Безсъние в Брюксел: Срещата на върха продължава (и продължава)
Безсъние в Брюксел: Срещата на върха продължава (и продължава)

За да бъде усъвършенстван върхът, евролидерите би трябвало да продължат да договарят до 06,05 часа тази заран локално време

Лидерите на 27-те страни членки реализираха историческо съглашение от 750 милиарда евро за възобновяване от пандемията, лишила живота на 135 00 души в Общността.

Фондът за възобновяване, който е формиран от 390 милиарда евро безплатна помощ и 360 милиарда евро заеми , ще бъде прикован към Многогодишната финансова рамка (2021-2027) от 1,074 трилиона евро. Евролидерите договориха финансов пакет от общо 1,82 трилиона евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР