Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович разкритикува остро Международния наказателен трибунал

...
Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович разкритикува остро Международния наказателен трибунал
Коментари Харесай

Премиерът на Хърватия разкритикува Хагския трибунал заради починалия ген. Слободан Праляк

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович разкритикува остро Международния углавен арбитражен съд за някогашна Югославия в Хага и изрази съболезнованията си за умрелия боснеснки хърватин военачалник Слободан Праляк, който одобри отрова в правосъдната зала, откакто чу присъдата си от 20 години затвор за реализирането на военни закононарушения по време на войната в Босна и Херцеговина през 90-те.

“Искам да изразя най-дълбоките си съболезнования към фамилията на военачалник Слободан Праляк “, съобщи Пленкович по време на конференция.
„ Неговият акт, на който, за жалост, всички станахме очевидци през днешния ден, приказва най-много за дълбоката морална неправда към шестима хървати от Босна и хърватския народ “, акцентира той.

Праляк умря в болничното заведение по-рано през днешния ден, откакто апелативният съд удостовери присъдата му от 20 години затвор, а той се изправи и изпи бутилка отрова, която носеше със себе си. „ Генерал Праляк не е боен нарушител и аз отхвърлям вашата присъда“, бяха последните му думи. Той бе откаран в болница, но лекарите не съумяха да го спасят.

Слободан Праляк е един от шестте босненски хървати, осъдени от Международния углавен арбитражен съд за някогашна Югославия.

В същото време холандската полиция разгласи, че е почнала следствие по отношение на случай в постройката на съда в Хага.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР