Премиерът на голяма европейска държава отправи ясно послание към президента

...
Премиерът на голяма европейска държава отправи ясно послание към президента
Коментари Харесай

Премиерът Моравецки към Зеленски: Никога повече не обиждай Полша

Премиерът на огромна европейска страна насочи ясно обръщение към президента на Украйна.

Полският министър-председател Матеуш Моравецки ускори рецензиите си към думите на украинския президент Володимир Зеленски по време на изявлението на последния пред Общото заседание на Организация на обединените нации. Повод за напрежението стана разногласието сред двете страни, разразил се поради зърнената търговия, съобщи ДПА.

" Искам да кажа на президента Зеленски, че той в никакъв случай повече не би трябвало да наскърбява поляците, както направи оня ден при присъединяване си в Обединените народи ", сподели нощес Моравецки, представен от полската информационна организация ПАП.

Поредното изостряне на риториката се случва единствено броени седмици преди полските парламентарни избори на 15 октомври.

Наскоро Европейската комисия реши да не продължава възбраната си за вноса на украинско зърно, която важеше за Полша, Унгария, Словакия, Румъния и България, отбелязва ДПА.

Впоследствие Полша, Словакия и Унгария взеха решение да работят независимо и да наложат свои лични ограничаващи ограничения с довода, че би трябвало да защитят земеделците си от конкуренцията на доста повишилия се импорт от Украйна.

Визирайки точно това решение на трите страни, Зеленски съобщи в Организация на обединените нации, че е смутен от " политическия спектакъл " към зърнения импорт, който се разиграва сред съдружниците, от което по думите му печели Москва, написа novini.bg.

Моравецки акцентира, че Украйна се бори да отблъсне съветската инвазия - война, която се води в името на сигурността на Европа.

Първостепенна задача на Европа би трябвало да бъде да се въоръжи и тя би трябвало да оказва помощ, като транспортира оръжие към Украйна, добави Моравецки.

Логистичният разпределителен център Жешув в Югоизточна Полша работи и ще продължи да работи в съдействие със съдружниците, сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР