Премиерът на Гърция Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и

...
Премиерът на Гърция Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и
Коментари Харесай

Кириакос Мицотакис: Виновниците за катастрофата в Темпе ще бъдат наказани

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година даде обещание през днешния ден, че виновниците за най-тежката влакова злополука в страната ще бъдат осъдени, заяви гръцката новинарска организация АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Тази седмица на 28 февруари се навърши една година от злополуката в Темпе край Лариса, Централна Гърция, когато при преден конфликт сред два влака, пътнически и товарен, починаха 57 души, а десетки бяха ранени. Повечето от жертвите бяха младежи – студенти, които се връщаха от солунските университети.

Виновниците за злополуката в Темпе, ще бъдат осъдени, съобщи през днешния ден министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година в седмичното си изказване за работата на държавното управление.

Мицотакис изрази убеждението си, че правораздаването ще проверява обширно случая и ще отговори даже и на „ най-крайните “ обвинявания.

„ Няма да оставим място за възможна сянка, която да трови публичния живот и да подкопава доверието в институциите. Дори това да отнеме малко повече време, “ съобщи още гръцкият министър председател.

В рамките на следствията на нещастието стана ясно, че по скоростната линия Атина-Солун по време на злополуката не е била налична сигнализационна техника и автоматизация. По-късно министърът на превоза на Гърция Костас Караманлис подаде оставка.

В изказването си, Мицотакис през днешния ден не пропусна да поздрави гръцката полиция за сполучливата ѝ работа и даде обещание, че „ още повече служители на реда ще патрулират по улиците и кварталите “ на Гърция.

 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР