Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис предлага ЕС да приеме стандартизиран

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис предлага ЕС да приеме стандартизиран
Коментари Харесай

Мицотакис предлага сертификат за ваксинация в цяла Европа

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис предлага Европейски Съюз да одобри типов документ за имунизиране, който да улесни придвижването на имунизираните жители.
В писмо до ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен той прецизира, че желанието не е имунизацията да стане наложителна или да бъде изискване за пътешестване. Но лицата, които са имунизирани би трябвало да могат да пътуват свободно.
 Мицотакис: Не туристите са причина за втората вълна от Covid-19 Мицотакис: Не туристите са причина за втората вълна от Covid-19
Според гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис туристите не са повода за втората мощна вълна от Covid-19 в Гърция. При актуалната епидеми...
Според него, това ще бъде позитивен тласък за жителите да се имунизират, което е единствения метод за връщане към естествения живот.
Затова Мицотакис упорства незабавно да се реализира единодушие за метода, по който да бъде структуриран документът за имунизиране, с цел да бъде допустим за всички държави-членки.
В писмото си гръцкият министър председател акцентира, че „ допустимо най-бързото възобновяване на свободното придвижване сред държавит-членки и трети страни е главен приоритет за всички “, заради което Гърция реагира бързо и вкарва процедури за облекчение на свободното придвижване на лица, имунизирани против COVID-19.
От главно значение е да бъде открит типов документ, доказващ, че лицето е имунизирано сполучливо.
 Мицотакис: С президента ще сме измежду първите имунизирани Мицотакис: С президента ще сме измежду първите имунизирани
За Рождество фамилията ми ще бъде с още едно – най-много 9 индивида. Това са разпоредбите и би трябвало да ги съблюдаваме, на първо място, за д...
Заедно с писмото до Европейска комисия е изпратен и вид за подобен документ, квалифициран от способените гръцки управляващи, който ще може да бъде употребен за всички транспортни средства по суша, вода и въздух.
Ако бъде реализирано единодушие на равнище Европейски Съюз за стандартизирания документ, тогава той може да бъде изпратен на интернационално равнище, с които ще се способства за възобновяване на свободното придвижване на световно равнище, за възобновяване на икономическата активност на равнища от преди интервала на рецесията.
За страни като Гърция, които са подвластни от туризма, е наложително този въпрос с цел да бъде решен преди началото на летния сезон, акцентира Мицотакис, представен от МИА и БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР