Премиерът на Франция Едуар Филип заяви, че няма да отмени

...
Премиерът на Франция Едуар Филип заяви, че няма да отмени
Коментари Харесай

Френското правителство няма да отмени плановете за реформиране на железниците

Премиерът на Франция Едуар Филип съобщи, че няма да анулира проектите за реформиране на държавната железопътна компания SNCF, осведоми " Ройтерс ".

Синдикатът CFDT разгласи, че ще взе участие във вълната от стачки от неделя.

Филип повтори, че няма да договаря по въпроса държавното управление какъв брой ще поеме от 46 милиарда евро дълг на SNCF, до момента в който не бъде реализиран прогрес в реформирането на компанията и правата на чиновниците.

" Открит съм за разискване на дълга...но в подмяна на извънредно ясни задължения, които ще трансформират интервенциите на компанията ", сподели министър председателят пред радио Франс интер.

Четирите съществени синдиката CGT, Sud Rail, CFDT и UNSA-Railways възнамеряват да провеждат стачки два дни на всеки пет през идващите три месеца, защото са срещу проектите на президента Еманюел Макрон за модернизиране на френската стопанска система.

Правителството на Макрон отбелязва, че SNCF, която губи по 3 милиарда евро на година, би трябвало да бъде коренно изменена, с цел да се конкурира от края на 2020 година, когато компанията е належащо да работи в сходство с контрактуваните в Европейски Съюз правила за либерализация. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР