Премиерът на Черна гора Дритан Абазович каза снощи по повод

...
Премиерът на Черна гора Дритан Абазович каза снощи по повод
Коментари Харесай

Черна гора към Русия: Не драматизирайте

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович сподели нощес във връзка възбраната за прехвръкване на съветския външен министър Сергей Лавров над територията на страната, че Черна гора е работила като останалите страни, въвели наказания против Русия, заяви организация МИНА.

Руският външен министър Сергей Лавров трябваше да бъде на посещаване през вчерашния ден и през днешния ден в Белград, само че то бе анулирано, откакто България, Северна Македония и Черна гора отхвърлиха да разрешат прехвръкване на самолета на Лавров през тяхното въздушно пространство като част от глобите, наложени на Москва поради съветската инвазия в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Черна гора вкара наказания против Русия поради експанзията против Украйна и тук няма нищо неразбираемо. Надявам се, че ще пристигна време, когато ще настане мир, когато ще отменим глобите и когато всеки ще може да лети над Черна гора, " уточни той на събитието във връзка петгодишнината от влизането на Черна гора в НАТО. Абазович акцентира, че до момента в който са в действие глобите, Подгорица ще стои до своите сътрудници и ще води ясна и недвусмислена политика по отношение на Европейски Съюз. " Действията ни са идентични на дейностите на страните, които вкараха наказания. Не бих драматизирал по този въпрос, " уточни Абазович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР