Премиерът на Бойко Борисов проверява строителните дейности по магистрала "Хемус".

...
Премиерът на Бойко Борисов проверява строителните дейности по магистрала "Хемус".
Коментари Харесай

Борисов проверява как се изгражда "Хемус" от ранни зори и скастри... ВИДЕО

Премиерът на Бойко Борисов ревизира строителните действия по автомагистрала "Хемус ".

Още в ранни зори през днешния ден министър ръководителят инспектира по какъв начин строителните инженери си правят работата за напредъка по градежа.



При диалог с премиера един от служащите изясни, че е от Стара Загора, само че е пристигнал тук, тъй като прави автомагистрали. "Имаш какво да правиш, на юг ги направихме в този момент тук ", разяснява Борисов.

"И от Белокопитово до Търговище доста мощно работят ", изясни той.

Строителен инженер изясни на Борисов, че цялото трасе, която виждат сега, е археология и до декември месец от Министерството на културата би трябвало да кажат дали имат потребност от спомагателни разкопки.

Служителят от строителната компания изясни, че сега се стараят да отводнят сектора. „ Всеки ден на обекта работят по 90 служащия. Възползваме се оптимално от хубавото време ", сподели още той.



"Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има санкции за регионални шефове, в случай че още един път ме скарате с еколозите ", обърна се министър-председателят към ръководителя на обекта, който се возеше в джипа му.

Строителният инженер сподели, че огромни корекции не са правени, само че е належащо за градежа да се докара доста огромен кран, а под него земята да бъде готова.

Тогава Борисов му предложи да се посъветва с еколозите.

"Ще ги поканим днеска, ще се срещнем с еколозите. Ще искаш да ти предпишат. Не може да влизаме в спор. Ще ги докараш да видят трасето, да видят какъв голям градеж е ", сподели още Борисов.

Строителният инженер изясни на премиера, че съвсем всички компании в България, които се занимават с изработването на греди, са ангажирани с работа поради нуждата над 800 греди за оборудванията в региона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР