Премиерът на Бавария Маркус Зьодер в интервю за Frankfurter Allgemeine

...
Премиерът на Бавария Маркус Зьодер в интервю за Frankfurter Allgemeine
Коментари Харесай

Премиерът на Бавария се обяви срещу затягането на санкциите срещу Северен поток 2.

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер в изявление за Frankfurter Allgemeine Zeitung се разгласи против стягането на глобите против Русия и газопровода " Северен поток 2 ".

„ Постоянните нови закани и все по-строги наказания против Русия не могат да бъдат решението. От една страна, тъй като глобите от дълго време са неефективни, а от друга, тъй като тези нови наказания постоянно биха ни навредили по същия метод. Например, изключването на Русия от финансовата система SWIFT. Затварянето на балтийския газопровод " Северен поток 2 " или даже прекратяването на всички доставки на газ от Русия също ще засегне страната ни. Дори в разгара на Студената война енергийната връзка сред Съветския съюз и Германия не беше под подозрение “, сподели Зьодер.

По-рано министър-председателят на федералната провинция Мекленбург-Западна Померания Мануела Швезиг разгласи нуждата от скорошно узаконяване на газопровода „ Северен поток 2 “ за сполучлив енергиен преход.

На 19 януари представителят на съветския президент Дмитрий Песков сподели, че обстановката със " Северен поток 2 " вреди на потребителите на газ в Европа.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР